U kijkt met verlangen uit naar uw pensioen?

7 Dec 2015

U hebt als zelfstandige recht op een wettelijk rustpensioen. Maar weet u dat in België het gemiddelde rustpensioen van een alleenstaande zelfstandige slechts € 863 per maand is en voor een gezin € 1.207? Kunt u daarvan leven?

 

Gelukkig bestaan er eenvoudige en bereikbare oplossingen, die bovendien door de overheid worden aangemoedigd en eventueel door uw bedrijf kunnen worden gefinancierd.

De fiscus geeft u zelfs een zetje!

Met langetermijnsparen en/of  pensioensparen geeft de fiscus u 30% van de gestorte bedragen terug. Bij het langetermijnsparen kan u in 2015 tot 2.260 euro storten, bij het pensioensparen is het 940 euro.

Met het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen zorgt u voor een bijkomend inkomen tijdens uw pensioen, en bovendien bespaart u op sociale wetten en op belastingen. Het fiscaal voordeel kan oplopen tot 65%!

De Individuele Pensioentoezegging laat u toe - zolang u binnen de grenzen van de fiscale aftrekbaarheid blijft - nog een extraatje samen te stellen voor uw pensioen. Bovendien zijn de kosten 100% aftrekbaar voor uw bedrijf!

 

Bent u goed voorbereid?

Na een rijk gevulde loopbaan biedt zich een welverdiende rust aan. Toch blijft u met beide voeten op de grond. U weet immers dat uw inkomsten vanaf de pensioenleeftijd aanzienlijk zullen dalen.

Plan daarom nu al uw toekomst. Zo stelt u uw financiële toekomst veilig en bent u zeker dat u op dezelfde manier van het leven kunt blijven genieten. Begin daarom nu met het opbouwen van een aanvullend pensioen.